Hızlı Erişim
Atatürk Köşesi
Etkinliklerimiz
Duyurular
Fotoğraf Galerisi
Videolar
Basında Biz
Dökümanlar
Ziyaretçi Defteri
İnsan Kaynakları
Rehberlik
e - Dergi
 
Etkinlik Detayları
 
+ Tüm Etkinlikler Sonraki Etkinlik
"Aile Eğitim Seminerleri: Bilmek Anlamaktır"
Hollanda Başkonsolosluğunun MATRA hibesi tarafından desteklenen “Aile Eğitim Seminerleri: Bilmek Anlamaktır” projesi Başkonsoloslukla Tohum Otizm vakfı arasındaki hibe anlaşması 16 Nisan 2012 tarihi itibariyle karşılıklı olarak imzalanması ile başlamıştır.

Proje Haziran 2012 tarihinde başlamıştır ve Haziran 2013 başında tamamlanmıştır. Bu projeyle, İstanbul’da yaşayan ve tercihen yeni tanı almış 0-8 yaşları arasındaki otizmli çocukların ebeveynlerin iki günlük seminerlerle bilgilendirip otizme yakınlaştırmak ve üniversite gençlerini hem profesyonel anlamda hem de sosyal sorumluluk anlamında geliştirmek hedeflenmiştir. Bu çabanın otizmli çocukların topluma entegre olmasına katkı sunması amaçtır.

“Otizm Aile Seminerleri: Bilmek Anlamaktır” Proje kapsamında verilen iki günlük seminerin içeriği, otizmli çocukların eğitimi alanında uzmanlaşmış akademisyenler tarafından hazırlanmıştır. Seminer, otizmin özellikleri, otizmde davranış kontrolü, otizmli bireylerle nasıl etkileşim kurulması gerektiği ve otizmli bireylerden yaşamın farklı dönemlerinde nelerin beklenebileceği konularına odaklanmaktadır.

Seminerler, üniversitelerin psikoloji bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri tarafından projeye dahil olan ebeveynlere vermiştir. İki günlük seminer sırasında katılımcı ebeveynlerin otizmli çocuklarıyla, psikoloji bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencileri ilgilenmiştir. Projeye dahil olacak tüm öğrenciler uzman kadronun hazırladığı oryantasyon programından geçmiş, proje sırasında aldıkları sorumlulukları yerine getirirken, proje uzman ekibinin süpervizyonu altında olmuşlardır.

“Otizm Aile Seminerleri: Bilmek Anlamaktır” Projesi kapsamında on hafta boyunca yaklaşık 200 ebeveyne, 20 eğitmen öğrenci ve 40 yardımcı öğrenci vasıtasıyla destek olmuştur. Proje sonunda ortaya çıkan aile seminer programı, kullanmak isteyen tüm ilgili paydaşlara açıktır.
 
 
 
 
Atatürk Köşesi
e - Dergi
 
 
Foto Galeri
Videolar
 
 
Ziyaretçi Defteri
Dökümanlar
 
 
 
 
 
 
 
Tüm Hakları Saklıdır © 2013